Thursday, August 6, 2009

Demontrasi Mansuh ISA - Satu Lagi Kejayaan Demokrasi Acuan-Kafir

Assalam wbt.

Hari sabtu yang lalu dua puak rakyat Malaysia, satu yang menyokong memansuhkan ISA ( barisan Pakatan Rakyat ) manakala satu lagi menyokong pelaksanaan ISA ( Barisan Nasional & agensi-agensinya ) bertembung sesama sendiri dalam menegakkan pendirian dan perjuangan masing-masing di kota raya metropolitan, Kuala Lumpur. Seperti yang dijangkakan, banyak kerosakan harta benda awam, kecederaan tubuh badan, penangkapan serta kerugian premis-premis perniagaan berlaku.

Inilah dia perjuangan demokrasi sebenar......demokrasi yang kita rakyat Malaysia agung-agungkan....demokrasi yang sengaja diciptakan untuk menjahanamkan umat manusia oleh puak-puak kafir......demokrasi yang sentiasa dimomokkan akan segala kebaikan dan keadilannya oleh barat, sedangkan mereka sendiri gagal menpraktiskannya di negara masing-masing......demokrasi yang sentiasa mahukan manusia sering bercakaran, bertelagah, berhasad dan dendam serta bermusuhan...... demokrasi yang diwar-warkan setanding amalan syura dalam Islam padahal ia yang membunuh amalan syura..... dan akhirnya demokrasi yang diiktiraf oleh pemimpin-pemimpin Islam sendiri serta menolak konsep syura itu secara sedar ataupun tidak........semuanya demi demokrasi.....demi hak asasi manusia.....demi keadilan semua......dan demi kebebasan bersuara.

Sedarkah kita demokrasi yang dipraktikkan di dunia ini sekarang adalah satu cara hidup yang amat keji.......ia dikatakan keji kerana perbuatan keji ini atau keburukannya tidak dipaparkan secara terbuka, jelas dan secara mata kasar tetapi ianya secara sulit, licik, halus dan berhati-hati sedikit demi sedikit merosakkan fitrah dan keimanan manusia. Manusia dibiarkan bercakaran sesama sendiri dalam mencari kebenaran dan kebaikan hakiki.....manusia dibiarkan bermusuhan atas dasar yang remeh-temeh serta tidak jelas hanya kerana masing-masing mempertahankan hak dan kebebasan konsep kebenaran dan keadilan tersendiri......manusia dibiarkan fitnah memfitnah malahan sampai bunuh membunuh hanya kerana taksub kepada prinsip dan konsep perjuangan masing-masing yang entah betul ataupun tidak.......dan manusia dibiarkan bertindak membabi buta hanya kerana adanya konsep dan erti keadilan masing-masing.........Di kala manusia terus hanyut dengan segala musibah,kehancuran, keruntuhan dan ketidak-pastian ini, apa yang demokrasi ini boleh lakukan......ia tidak mampu melakukan apa-apa malahan ianya pula sering dan akan dimanipulasikan oleh manusia demi kepentingan prinsip, konsep dan perjuangan masing-masing.

Inilah demokrasi ciptaan makhluk, lebih-lebih lagi ciptaan dari fikiran manusia kafir dan jahil. Mana mampu ia ( demokrasi ) melawan syura ( satu konsep yang dianjurkan oleh Maha Agung kepada manusia untuk diamanahkan di dunia ini ) dalam menyelesaikan segala permasalahan hidup manusia......manusia terutamanya umat Islam tahu akan hal ini, tetapi mengapa kita seolah-olah membutakan mata dan menulikan telinga. Kita tahu dan teramat-amat tahu bahawa hal ehwal manusia ini akan gagal diuruskan dan tak mungkin diselesaikan jika aturan ciptaan manusia kafir ini yang kita guna-pakaikan.........

Adakah demokrasi kufur ini akan membiarkan golongan yang memperjuangkan keaslian dan kesyumulan Islam berkuasa dan berjaya?......jika berjayapun ........berapa lama akan bertahan....ada sahaja putar-belit, lakonan dan sandiwara mereka ( puak kafir ) ini dalam menafikannya...... Selagi kita (umat Islam) berada di landasan mereka selagi itulah kita akan gagal......masa telah tiba untuk kita keluar dari landasan dan trek ini, jalan Islam sudah lama tersedia dan menanti kita.....tetapi sebelum itu kita ( umat Islam ) kenalah bersatu - aqidah dan ukhuwah - sebelum sama-sama terjun dan mengharungi jalan yang lurus ini.....

Wallahu'alam.

No comments:

Post a Comment